Over

“Where you see a wall, I see a door” – Bat for Lashes

Vroeger zag mijn leven er als volgt uit: 

Ik was steeds bezig. Altijd snel snel iets doen van mijn eindeloze to do lijst, zonder dat die korter werd. Ondanks dat ik er voor buitenstaanders gebalanceerd en energiek uitzag, voelde ik me leeg, futloos en ontevreden. Ik was constant op zoek naar iets, zonder te weten naar wat.


Ik voelde me opgejaagd, rusteloos. Ik geraakte heel moeilijk in slaap omdat ik nog bezig was met to do lijsten maken (voor het werk, klusjes in huis, boodschappen, …). Mijn lichaam wou niet meer mee, ik kreeg kwalen, van hoofdpijn tot migraine, duizeligheid, futloosheid, … die door artsen aan stress werden toegeschreven. Ik gaf alles op mijn werk en ’s avonds was ik leeg. Ik was lichtgeraakt en onaangenaam gezelschap voor diegenen die me nauw aan het hart liggen. De mooie momenten in het leven, drongen niet meer door. Op reis, omgeven door een prachtig landschap, leek het alsof ik daar niet was. Mijn hoofd zat zo vol met andere dingen dat er geen ruimte meer was voor iets leuks.  


Ik was chronisch ontevreden (“Is dit het nu?”), zonder dat ik vond dat ik daar aanleiding toe had. Ik had toch alles? Het enige waar ik zeker van was: “Er moet iets veranderen, zo kan dit niet verdergaan!”

Na heel wat experimenten (en falen!), leerde ik prioriteiten bepalen in mijn leven. Waar wil ik nu echt mijn tijd en aandacht aan geven? Wat is voor mij belangrijk? Waar haal ik energie uit?

Nu ziet mijn leven er anders uit. Ik voel me relaxt en tevreden. Als ik herval in mijn negativiteit en lichtgeraaktheid, blijf ik hier niet in hangen. Ik weet wat ik kan doen om me beter te voelen. Het leven voelt lichter omdat er zoveel minder balast is. En er is meer focus op wat voor mij belangrijk is: aandacht voor de mensen die ik graag zie en activiteiten die ik leuk vind, die me opladen, me ontspannen, me laten lachen, … Kortom: ik ben een betere versie van mezelf geworden!

Rondom me zie ik zoveel gedreven vrouwen die constant drukte ervaren, die geen uitweg zien, net zoals ik vroeger. Nu ik een uitweg heb gevonden, wil ik die graag met zoveel mogelijk mensen delen!

Als je me zou kennen, zou je weten dat:

  • Ik veel en luid lach.
  • Je me voor niets (echt voor niets) mag wekken. Nu mijn zoon hier nog van overtuigen. 
  • Ik veel vragen stel.
  • Ik heel graag eet, maar alstublieft geen meloen en orgaanvlees.
  • Ik gepassioneerd ben door taal en muziek.
  • Ik blij word van buiten te zijn: fietsen, wandelen, tuinieren, …  
  • Ik een hekel heb aan email, bel me aub! 
  • Ik een ‘doener’ ben: actief, energiek en enthousiast!