Over

“Where you see a wall, I see a door” – Bat for Lashes

Ik ben Vanessa Jacobs, gepassioneerd door taal en muziek. Gehuwd en moeder van een zoon. Steeds benieuwd en goedlachs.

Naast Simpeler, werk ik ook bij een CLB.

Mijn basisopleiding is maatschappelijk werk. Momenteel ben ik laatstejaarsstudent  in de vierjarige opleiding oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie aan het Korzybski instituut. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VVDO.

Hier lees je meer over wat de uitgangspunten van deze therapie zijn.

Na heel wat uitproberen en experimenteren, ben ik op enkele ingrediënten gestoten die mij ongelooflijk hebben geholpen om een beter leven te leiden:

  • Meditatie/ mindfulness: als je nu denkt, oh nee zo’n zweverig gedoe, zo dacht ik er vroeger ook over! Eigenlijk had ik hier evengoed aandachtig zijn en ademen kunnen zetten, maar dat klinkt niet zo goed.
  • Declutteren/ontspullen/minimalisme/consuminderen/… hoe je het ook wil noemen. We leven in een maatschappij die gericht is op steeds meer. En dat laat zich merken: meer spullen, meer schulden, meer huis, meer auto, … maar ook meer stress. Want wat je ook leest over alle bovenstaande termen, het gaat NIET over de spullen. Maar over welk leven je wil leiden, waar je je tijd en aandacht aan wil geven. En eigenlijk is dat dan ook weer een vorm van mindfulness…

De link met minder stress en een beter leven?  Te veel spullen zorgen voor verhoging van het stresshormoon.Wie hierover meer wil weten, kan de volledige studie nalezen: No place like home: home tours correlate with daily patterns of mood and cortisol

En meditatie zorgt dan weer voor verlaging van datzelfde stresshormoon. Uitgebreide informatie: Effects of mindfulness meditation on serum cortisol of medical students. Dus ja, bovenstaande elementen kunnen wel eens aan bod komen tijdens een coaching.

Denk nu niet dat ik de master of calm ben! Ook ik ben een mens, voor wie het soms te veel is, die soms dingen vergeet toe te passen, die te veel eet, of die gewoon een stresskip is. Ik ben net zo goed coach voor mezelf als voor jou. Samen kunnen we enorm veel van elkaar leren!